Brugge en zijn bioscoopverleden

Brugge en zijn bioscoopverleden
PROMOTIE!

Brugge en zijn bioscoopverleden brengt de geschiedenis van de Brugse cinema's tot leven, gelardeerd met iconen als Arnold Schwarzenegger en Jo Röpke. Naast de Brugse bioscopen komen ook de zalen in de rand aan bod. Interessante toemaatjes zijn de rol van Brugge als filmset en de std als decor voor tv-reeksen. Het boek is daarenboven rijkelijk geïllustreerd met filmaffiches, documenten die reeds lang uit het straatbeeld verdwenen zijn.
Brugge en zijn bioscoopverleden geeft een boeiende kijk op de tijd van toen - de lezer (ook niet-Bruggeling) zal er beslist een stukje van zichzelf in terugvinden.
 
 
 
 
PROMOTIE!
€ 30,00
€ 10,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

Auteur(s)
Bob Warnier
Uitgever
Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring
Aantal pagina's
183
Formaat
150 X 215 mm
Uitvoering
Hardcover
Gewicht (zonder verpakking)
850 gr
Meer over de auteur(s)
Bob Warnier (Brugge 1936-2020) Is sinds meer dan veertig jaar een gewaardeerde stadsgids en een gedreven en productieve publicist. Schreef of werkte mee aan talrijke werken waarin Burgge centraal staat. O.m. 'Brugge bevrijd' over de gebeurtenissen in september 1944; 'Brugges oorlogsmonument', over de militaire kapel; de wandelgidsen ''t Gezellekwartier', 'Brugse binnenreitjes', 'Godshuizenwandelingen' en 'De Brugse begraafplaats'; 'Brugge garnizoenstad', een terugblik op het militaire aspect van Brugge; de toeristische gids 'Brugge. Parel van Vlaanderen', 'Brugge verandert' over moderne architectuur vroeger en nu...