Het Heilig Bloed te Brugge

Het Heilig Bloed te Brugge
In de 12de eeuw schenkt graaf Diderik van de Elzas de relikwie van het Heilig Bloed aan de stad Brugge. Deze relikwie zal gedurende eeuwen door de Bruggelingen gekoesterd en vereerd worden. In de loop der eeuwen hebben opstanden en oorlogen deze relikwie in gevaar gebracht. Het boek vertelt dan ook hoe en waar deze bewaard werd. De auteur brengt ons naar de plaatsen in de stad waar de relikwie verborgen werd. Het laatste deel "Brugge feest" vertelt ons hoe de relikwie vereerd werd door de eeuwen heen, hoe de stad feest viert in de maand mei en over de schitterende kunstwerken die verbonden zijn aan deze verering.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd en telt 138 bladzijden. Een stadsplan toont waar het Heilig Bloed zoal in de stad bewaard werd.

 
 
 
 
 
 
Verneem alles over de Bloedprocessie
€ 15,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

Auteur(s)
Benoit Kervyn de Volkaersbeke
Jaar van uitgave
2019
Uitgever
Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring
ISBN-nummer
9 789077 203149
Aantal pagina's
138 pagina's
Formaat
120 x 190 mm
Uitvoering
Softcover
Gewicht (zonder verpakking)
235 gr
Meer over de auteur(s)
Bruggeling Benoit Kervyn de Volkaersbeke (°1960) was tussen 1988 en 2017 algemene coördinator van de Heilige Bloedprocessie. Het onderwerp van het Heilig Bloed heeft hem dan ook altijd geboeid. De (kunst)geschiedenis van Brugge in het algemeen is en blijft een geliefkoosd onderwerp. Hij is verbonden bij Musea Brugge als consulent voor het religieus erfgoed in Brugge. Hij publiceerde meermaals over dit onderwerp. Naast zelf stadsgids te zijn, is hij lesgever voor de gidsenopleiding.