Wandeling 11 Vrijmetselarij in Brugge

Wandeling 11 Vrijmetselarij in Brugge
Geheel in lijn met de nieuwe tijdsgeest ontstaat in 1765 de eerste Brugse loge La Parfaite Egalité. Andere loges volgen; Tijdens de Franse periode inspireren de veldloges verbonden aan de regimenten van het Camp de Bruges burgers en militairen tot de creatie van vrijmetselaarsloges, zoals ondermeer La Réunion des Amis du Nord. Tegen de gespannen politieke achtergrond van de negentiende eeuw ziet de, nog bestaande, Brugse loge La Flandre in 1881 het daglicht. 

Tijdens een wandeling in de binnenstad verneemt u meer over de geschiedenis van de Belgische en vooral van de Brugse vrijmetselarij. Het parcours loopt langs de plaatsen waar de eerste Brugse loges bijeenkwamen. Langsheen het traject komen ook de bekende vrijmetselaars aan bod die in Brugge actief waren en die, in het voetspoor van illustere voorgangers zoals Montesquieu, Voltaire, Lessing, Mozart, Haydn, en Goethe, elk op hun manier bijdroegen aan de maatschappij.  

 
 
 
 
 
 
 

Opties:

2de druk ISBN 978 90 77203 18 7
€ 12,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

Auteur(s)
Joris Surmont
Jaar van uitgave
2021
Uitgever
Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring
ISBN-nummer
978 90 77203 18 7
Aantal pagina's
96 blz.
Formaat
100 x 210 mm hoog
Uitvoering
Softcover, binnenflap met wandelroute
Gewicht (zonder verpakking)
170 gr
Meer over de auteur(s)
Joris Surmont is gepensioneerd marineofficier. Hij is gediplomeerd stadsgids in Brugge. Daarenboven is hij lid van de Oostendse Vrijmetselaarsloge Les Trois Niveaux. Hij kent de logewereld dan ook van binnenuit.