Wandeling 2 Brugse Begraafplaats

Wandeling 2 Brugse Begraafplaats

Nieuwe uitgave in kleur

In een vlot geschreven taal vertellen de auteurs de ontstaansgeschiedenis, het uitzicht en de uitbreiding van de Brugse centrale begraafplaats.

We maken kennis met heel wat verschillende funeraire symbolen. Denk maar aan de zandloper, de schedel met gekruiste beenderen, een anker, de Ouroborus, ineengeslagen of uit elkaar glijdende handen enz. In het hoofdgedeelte worden we uitgenodigd om al wandelend even stil te staan bij enkele van deze bijzondere grafmonumenten, omwille van de persoon, of omwille van het grafmonument zelf. Wie in stilte en met aandacht verder wandelt, wordt vooral geconfronteerd met twee eeuwen geschiedenis en evolutie van de dodencultuur. Het systeem van wedergebruik van oudere grafmonumenten komt eveneens aan bod. Deze wandelgids is echt onontbeerlijk voor wie een bezoek wil brengen aan de centrale begraafplaats en aan de graven van vele bekende en onbekende Bruggelingen.

 
 
 
 
 
 
€ 10,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

Auteur(s)
Bob Warnier en Dr. Albert Clarysse
Jaar van uitgave
2018
Uitgever
Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring
Aantal pagina's
96 blz.
Formaat
100 x 210 mm hoog
Uitvoering
Softcover
Gewicht (zonder verpakking)
165 gr
Meer over de auteur(s)
Albert Clarysse (°1936, Izegem) is een internationaal gewaardeerde oncoloog en gewezen diensthoofd van de dienst Medische Oncologie aan de AZ Sint-Jan te Brugge. Hij is auteur van verschillende medische en niet-medische boeken en publicaties. Bob Warnier (1936-2020) is een geboren Bruggeling. Hij was de eerste protocolchef van de stad Brugge. Hij is auteur van verschillende boeken en stadsgidsen over de stad. Hij was filmrecensent voor de lokale pers. Jarenlang was hij actief in het bestuur van de Brugse Gidsenkring-Hello Bruges en van de Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring.