Wandeling 6 Middeleeuwse Handelsstad

Wandeling 6 Middeleeuwse Handelsstad
Nieuwe uitgave!

Vanaf de 13de eeuw was Brugge een kosmopolitische stad, waar nationaliteiten in een wirwar van talen en gebruiken met elkaar leefden en werkten. Brugge was de centrale markt in het middeleeuwse Europa.

Brugge als financieel centrum Brugge speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het bankwezen. De belangrijkste bankiers van die tijd, de Medici's, hadden er hun filiaal, wisselbrieven werden er verhandeld en de beurs werd er gesticht en genoemd naar de Brugse familie 'Van der Beurse'. We maken er kennis met Tommasso Portinari die door ondoordachte leningen aan vorsten, het geld van zijn opdrachtgevers, de Medici's, over de balk gooide en ondertussen zelf grote sier maakte. Waar hebben we dit de laatste tijd nog gehoord? De kracht en de welvaart van Brugge taande naar het einde van de 15de eeuw, na de slag van Nancy, waar Karel de Stoute sneuvelde, na het dodelijke ongeval van Maria van Bourgondië, en na de opstand tegen Maximiliaan van Oostenrijk. Ook werd door de verzanding van het Zwin de Brugse haven steeds moeilijker bereikbaar.
 
 
 
 
 

Opties:

€ 12,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen

Informatie:

Auteur(s)
Noël Delrue
Jaar van uitgave
2019
Uitgever
Uitgaven West-Vlaamse Gidsenkring
Aantal pagina's
72 blz.
Formaat
100 x 210 mm hoog
Uitvoering
Softcover, binnenflap met wandelkaart
Gewicht (zonder verpakking)
150 gr
Meer over de auteur(s)
Noël Delrue (° Koekelare 1938) was ruim twintig jaar directeur van de basisschool van het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis. Hij is stadsgids bij de Gidsenkring Brugge - Hello Bruges.